Villardel (Achter de kerk – Genk)

Wonen met één voet in de stad en één voet in het groen.

Villardel is een project dat steunt op een unieke combinatie tussen het stadsleven en leven in het groen.

Tussen de wooneenheden wordt een autoluwe speelstraat aangelegd. Tussen de straat en de woningen bevinden zich gelaagde, organische groenschermen om de nodige privacy op de terrassen te waarborgen van de bewoners.

In de tussenruimtes worden rechtlijnige en verhoogde  betonnen zit- en keerelementen voorzien voor de bewoners.

Aan de achterzijde wordt op de beboste talud een groene wandelverbinding gerealiseerd naar het stadscentrum.

Locatie :                       Genk

Opdrachtgever :         Cordeel Vastgoed

Team :                          BuroLandschap & a2o-architecten

Oppervlakte :              NTB

Periode :                      2014 - 2020

Status :                         In uitvoering