Stadhuis ’t Scheep – Hasselt

Nieuw stadskantoor in Hasselt.

Het ontwerp omvat zowel de inrichting van de publieke ruimte als een privégedeelte voor de medewerkers van de stad. Het Limburgplein wordt verfraaid met een talud en trappartijen en maakt zo een sfeervolle verbinding tussen het oude en het nieuwe gebouw.

De trappartijen, om hoogteverschillen te creëren, resulteren in een groene wand met een bloemrijke prairietuin. Voor de kazerne (Kezerreme in het Hasselts) werden zitpartijen geplaatst om aangenaam te verpozen.

Op de 3de verdieping van het nieuwe hedendaagse gebouw werd een daktuin ingericht voor de medewerkers van de stad Hasselt. Er werd een aangenaam terras gecreëerd  met weelderige beplantingen en zitplaatsen.

 

Locatie :                       Hasselt

Opdrachtgever :         Stad Hasselt

Team :                           BuroLandschap & Michel Janssen, Jaspers Eyers & Partners, UAU-architecten

Oppervlakte :              7 ha

Periode :                      2016 - 2019

Status :                        Gerealiseerd