Rentmeesterij Alden Biesen

Masterplan rentmeesterij Alden Biesen.

De voormalige rentmeesterwoning van Alden Biesen werd recent omgevormd tot hotel ‘Martin’s Rentmeesterij’. Dit historisch gebouw werd opgetrokken in Maaslandse stijl en dateert uit de 17de eeuw.

BuroLandschap creëerde het zicht van het omringende landschap op dit domein. Bij het ontwerp werden de erfgoedelementen van de site maximaal behouden. Aan de parking werd de hoogstamfruitboomgaard terug in ere gesteld,

maar bijkomend werd ook aandacht besteed aan maximale toegankelijkheid voor bezoekers. Het hotel zelf ligt volledig geïntegreerd in een landschap van boomgaarden en bloemrijke graslanden. Hierin zijn graspaden gemaaid om het terrein ten volle te kunnen beleven.

De hotelkamers zijn ingebed in het boomgaardenlandschap en geven een maximaal groen en natuurlijk zicht op de buitenwereld. Uitkijkend op het terras met glaspartijen werd een hedendaagse prairietuin met accent op eetbare plantensoorten (vnl. kruiden en kolen) aangelegd.

Hierbij vinden we een historische verwijzing naar het moestuinieren van vroeger. Flankerend werd een Engels landschapspark terug heropgewaardeerd. Het historische wandelpad werd terug aangelegd zodat bezoekers aangenaam kunnen vertoeven en genieten van uitzichten op afwisselend gemaaid gazon en bloemrijke graslanden met boompartijen en struiken.

 

Locatie :                        Alden Biesen

Opdrachtgever :         Lrm/Vestio nv

Team :                           BuroLandschap & PCP-architects

Oppervlakte :              3 ha

Periode :                       2018

Status :                         Gerealiseerd