oHase

Nieuwbouwproject aan de handelskaai van Hasselt.

Hier vinden we 2 typologieën van groenstructuur terug.

Centraal, tussen de gebouwen, bevindt zich een strak, stedelijk plein met massieve bomen en een multifunctioneel grasplein voor de bewoners.

De groenzones tussen de gebouwen zijn eerder wandeltuinen met een meer organische vormgeving. Hier vinden we lagere en weelderige vegetaties terug.

Er wordt een gelaagde, groene overgang gemaakt van een eerder natuurlijke naar een strakke vormgeving.  In de zone langs het kanaal werd een hemelwaterinfiltratiebekken geplaatst waar een bloemrijk grasland tot zijn recht komt.

Aansluitend bij het openbare domein werd ook een speelzone voorzien met avontuurlijke speeltoestellen.

Voor de verharde paden werd specifiek gekozen voor zandsteen, afkomstig uit de groeve van Grès du Bois d’Anthisnes.

 

Locatie :                       Hasselt

Opdrachtgever :        Group Jansen

Team :                         BuroLandschap & a2o-architecten

Oppervlakte :             1 ha

Periode :                     2011 - 2020

Status :                       In uitvoering