De Torens – Aarschot

Stadsontwikkeling

Woonproject “De Torens” is een autovrije site op een voormalig fabrieksterrein, dat verschillende woonentiteiten, commerciële ruimtes en diverse groenzones voorziet. Ondergronds wordt een ruime parking voorzien, bovenop komen organische daktuinen.

Doel van BuroLandschap is om, voor dit project, een laagsgewijze verbinding te creëren tussen het stadscentrum en de Orleanstoren, via een glooiend heuvellandschap. Het hoogteverschil wordt weggewerkt door een langgerekte trappartij.

In het achterliggende bos, op de talud tussen het woonproject en de toren, wordt een houten planken pad aangelegd. Het aanwezige groen op de achterliggende talud wordt verder doorgetrokken tot tussen de achterste rij gebouwen, waar dan ook een speelzone wordt voorzien. 

Ter hoogte van de handelszaken wordt een verhard plein ingericht dat multifunctioneel kan worden ingezet zodat o.a. de wekelijkse markt in Aarschot hier kan doorgaan.

Aan de andere zijde van het gelijkvloerse niveau, aansluitend met het naburige perceel, wordt gewerkt met strak afgebakende plantenvakken.

  

Locatie :                       Aarschot

Opdrachtgever :         Dyls Construct

Team :                          BuroLandschap & a2o-architecten

Oppervlakte :             NTB

Periode :                      2018 - 2025

Status :                         In ontwerp