Anicius – Tongeren

Woon –en zorgcentrum in een weelderig stadspark.

Naast de Elfde Novemberwal in het centrum van Tongeren is een voormalige bus stelplaats herontwikkeld tot een aangenaam stadspark met woongelegenheden en een zorghotel.

In de sokkel van het appartementsgebouw zijn commerciële ruimtes voorzien. De inplanting van de vier gebouwen voorziet een groene link tussen de historische binnenstad en Nieuw Tongeren.

Het stadspark is een intensieve daktuin bovenop een ondergrondse parkeergarage. De voorziene beplanting is weelderig en attractief doorheen het hele jaar.

Er is gebruik gemaakt van boomsoorten met een uitbundige herfstverkleuring alsook enkele prairieaccenten.

 

Locatie :                       Tongeren

Opdrachtgever :         Vestio Nv

Team :                          BuroLandschap & Jaspers-Eyers&Partners

Oppervlakte :              NTB

Periode :                      2008 - 2014

Status :                        Gerealiseerd