4 Fonteinen - Vilvoorde

Onderdeel van stadsvernieuwingsproject ‘de Watersite’, tussen de Zenne en het Zeekanaal, met ruimte voor wonen, werken en groen.

Het wooncomplex, gelegen langs een autovrije fiets- en wandelboulevard, omvat 2 grote binnentuinen die als semi-publieke ruimte bestemd zijn. De organisch vormgegeven wandelpaadjes brengen je langs 5000 bloembollen

die de tuinen het hele jaar door kleur geven. Door de combinaties van deze prairievegetatie blijven de tuinen doorheen alle seizoenen sfeervol en een lust voor het oog.

In de omliggende openbare ruimte rondom ’t sas heeft BuroLandschap een ontwerp opgemaakt voor de aangrenzende Zenne oevers. Deze oevers zijn opgevat als zachte oevers in het groen.

De nadruk ligt hier eerder op verblijven en verpozen aan het water, met groene terrassen die het contact met het water optimaal faciliteren.

 

Locatie :                      Vilvoorde

Opdrachtgever :         Matexi

Team :                         BuroLandschap & a2o-architecten

Oppervlakte :              NTB

Periode :                      2014 - 2018

Status :                        Gerealiseerd